DESPRE FONDATOR

Fondator – Renato Usatîi

S-a născut pe 4 noiembrie 1978, în or. Făleşti, Republica Moldova.

A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, or. Bălţi, Republica Moldova.

În diferite perioade, a activat în cadrul unor companii de producere din țară și de peste hotare.

În perioada anilor 2015-2018, a fost Primar General al municipiului Bălți.

Din 8 februarie 2015 deține funcţia de preşedinte al Partidului politic „Partidul Nostru”.

De la începutul activităţii sale publice, Renato Usatîi a ținut să ajute și să susţină proiecte de infrastructură, de dezvoltare social-economică în diferite localităţi ale Republicii Moldova, dar și numeroase familii concrete care aveau nevoie de ajutor.

Iniţial, necesitarea creării unei fundaţii de caritate a apărut în legătură cu intenţia de a finanţa un şir de proiecte în municipiul Bălţi. Ulterior, activitatea Fundaţiei s-a extins pe întreg teritoriul Moldovei.

Renato Usatîi:

Vreau ca fiecare locuitor al Moldovei să se poată mândri de ţara sa. Visez ca despre Moldova să afle şi să se vorbească în întreaga lume. Şi nu în legătură cu unele eventuale probleme şi nevoi, dar admirând realizările poporului moldovenesc. Acesta e visul meu!

Voi continua politica lucrurilor concrete. Eu nu pot fi fericit într-o ţară în care sunt înconjurat de mii de oameni nefericiţi. În timpul întâlnirilor mele am simţit o mare durere a mii de oameni şi le-am dat speranţă, pentru mulţi dintre ei – ultima. Sunt pregătit să-mi dedic întreaga mea viaţă pentru a schimba viziunea oamenilor despre politică şi politicieni.”