75 de telefoane mobile de ultimă generație a oferit Renato Usatîi Centrului medicilor de familie din Bălți. Acum, doctorii vor putea consulta pacienții de la distanță

75 de telefoane mobile de ultimă generație a oferit Renato Usatîi Centrului medicilor de familie din Bălți. Primarul a decis să susțină astfel inițiativa directorului Centrului medicilor de familie Bălți, Veaceslav Batîr.

Usatîi a făcut achiziția din bani săi personali, iar acum medicii de familie nu vor mai fi nevoiți să intre în contact direct cu suspecții de noul coronavirus. Vizite se vor face numai după depistarea simptomelor în timpul discuției la distanță. Această modalitate va permite și solicitarea intervenției ambulanțelor.

Renato Usatîi: “Știu că astfel de practici există în multe țări ale lumii. De aceea am decis să le cumpăr medicilor 75 de smartphone-uri din resursele proprii. Am spus deja că mi-am vândut mașina, iar banii obținuți i-am direcționat în combaterea epidemiei de coronavirus. Ceea ce fac acum este parte a acestui demers al meu, pe care-l numesc investiție în siguranță și sănătate. Pe așa ceva nu se economisește. Medicii care tratează persoane infectate cu COVID-19 primesc în continuare suplimente la salarii din partea mea. Cu regret, procentul doctorilor de la noi, infectat cu acest virus, este unul dintre cele mai mari din lume. Le mulțumesc medicilor pentru efortul lor imens și le promit că voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca ei să poată activa în siguranță”.