FUNDAȚIA DE CARITATE CONDUSĂ DE RENATO USATÎI A OFERIT ÎN DAR SECȚIEI PEDIATRIE A SPITALULUI CLINIC MUNICIPAL DIN BĂLȚI ECHIPAMENT SPECIAL

0

Două pompe de perfuzie în valoare totală de 45 de mii de lei.

Este vorba despre aparate speciale pentru injecții intravenoase. Acestea permit dozarea exactă a medicamentelor și elimină probabilitatea unei supradoze. Aceasta este foarte important în cazul tratării pacienților mici. Aceste aparate erau extrem de necesare secției.

Din păcate, la nivel de stat întrebarea privind asigurarea cu echipament modern a instituțiilor medicale practic nu se rezolvă deloc, iar alocarea fondurilor pentru pompe de perfuzie noi nu era prevăzută în timpul apropiat. De aceasta, angajații spitalului s-au adresat Fundației Renato Usatîi cu rugămintea de a acorda ajutor la procurarea aparatelor costisitoare.

Consilierul municipal Nicolae Grigorișin a menționat că primarul de Bălți nu a putut să nu reacționeze întrucît înțelege perfect că dacă este posibilitate – trebuie de ajutat, mai ales atunci cînd este vorba despre copii.

Șeful Secției reanimare a menționat că este foarte plăcut să primești un cadou atît de necesar și a subliniat că grație pompelor de perfuzie se va îmbunătăți calitatea ajutorului acordat.