INFRASTRUCTURĂ NOUĂ DIN PARTEA FUNDAŢIEI „RENATO USATÎI”: ÎN CINCI SATE DIN MOLDOVA VIAŢA VA DEVENI MAI CONFORTABILĂ!

0

Fundaţia lui Renato Usatîi a alocat cîte o sută de mii de lei pentru cinci localităţi în scopul dezvoltării infrastructurii acestora, precum şi a organizat un concert de neuitat pentru locuitorii din Drochia, cu ocazia zilei oraşului.

După cum a declarat vicepreşedintele „Partidului Nostru” Dumitru Ciubaşenco, în total fundaţia a alocat 500 de mii de lei pentru satele Răuţel, raionul Făleşti, Sturzovca, raionul Glodeni, Cişmichioi, din raionul Comrat, Nihoreni, raionul Rîşcani şi comuna Antoneşti, raionul Cantemir.

„Aceşti bani vor fi cheltuiţi diferit. Cineva va pava trotuarele, undeva va fi amenajat parcul, altcineva va repara stadionul sau Casa de Cultură”, a spus Ciubaşenco.
În toate localităţile primarii şi-au exprimat mulţumirea Fundaţiei „Renato Usatîi” pentru contribuţia la dezvoltarea localităţilor lor. Majoritatea dintre ei deja cunosc pentru ce vor folosi aceşti bani. De exemplu, în satul Răuţel va fi amenajat parcul din localitate, în Sturzovca va fi restaurat stadionul local, iar la Nihoreni va fi pus pavaj nou pe teritoriul grădiniţei de copii.
„Din păcate, statul aproape că ignoră în totalitate problemele satelor şi oraşelor Moldovei. Din păcate, ele sînt nevoite să supravieţuiască din contul bugetului auster. Pentru primăriile conduse de primari ai opoziţiei, statul nu alocă resursele necesare pentru dezvoltare”, a declarat preşedintele fundaţiei Elena Griţco.
„Peste tot am fost primiţi cu căldură, ni s-a mulţumit, însă peste tot a fost exprimat regretul că nu este prezent însăşi Renato Usatîi – din motive lesne de înţeles, el nu a putut transmite personal cadourile. El regretă asta nu mai puţin, îi este dor de Moldova şi a rugat să fie transmise felicitări cu ocazia sărbătorilor”, a subliniat Ciubaşenco.
Printre altele, la Drochia, liderul „Partidului Nostru” a reuşit personal să felicite mulţimea adunată din tot raionul la concertul grandios, dat de ziua oraşului.
„Îmi doresc ca oraşul Drochia să rămînă mereu unul înfloritor, vesel şi unul în care oaspeţii sînt primiţi mereu cu căldură. Eu vă promit că voi continua lucrurile bune. Vă felicit pe toţi cu ocazia zilei oraşului. Vă iubesc!”, a declarat Usatîi, pe care publicul adunat l-a întîmpinat cu aplauze furtunoase.
La concertul care a durat pînă după miezul nopţii au evoluat aşa staruri ale estradei ca Doredos, Brio Sonores, Tharmis, SunStroke Project, precum şi Irina Krug şi Fly Project.