LA BĂLȚI, NIMENI NU ESTE TRIST DE SĂRBĂTORI

0

În jur de 500 de oameni din Bălți au parte zilnic de o masă caldă, pe care o primesc la corturile montate în oraș. Toți cei care vin la cantina socială se delectează cu un prânz absolut delicios. Autorul acțiunii este primarul municipiului, Renato Usatîi. Edilul finanțează inițiativa din banii fundației de caritate pe care o patronează.

“Gazul și electricitatea sunt foarte scumpe. După ce iau masa aici, nu mai gătesc acasă. Așa că aceste prânzuri îmi compensează cheltuielile pe care le-aș fi făcut pentru a pregăti mâncarea acasă. Mulțumesc mult celui care a venit cu aceasta idee, domnului Renato Usatîi”, spune una dintre femeile care iau masa la cantina socială. Pensionara s-a arătat extrem de mulțumită și de calitatea bucatelor, dar și de modul de deservire.

“Ne-a plăcut foarte mult. Am fost data trecută și o să venim și mâine, neaparat”, a spus un cuplu de pensionari.


“Îi mulțumesc din suflet lui Renato Usatîi pentru susținere, atenție și dragoste pentru oameni. Mereu întinde o mână de ajutor celor care au nevoie”, a spus o altă pensionară.

“Este o tradiție frumoasă care a reînviat odată cu revenirea la conducerea orașului a primarului nostru. Din cauza jocurilor politice murdare, Renato Usatîi s-a aflat departe de noi, iar tradiția organizării cantinei sociale a fost întreruptă. Astăzi, însă reluăm acest obicei frumos pentru persoanele cu venituri modeste, care chiar au nevoie de un prânz cald. Toți cei care nu au parte de o masa caldă sunt așteptați de la ora 12:00. Nu este niciun fel de restricție, îi așteptăm pe toți”, a anunțat directorul întreprinderii municipale “Aprovizionare”.

“Avem grijă ca meniurile să fie bogate, să conțină neapărat carne. O să ne străduim să continuăm această frumoasă tradiție inițiată și menținută de Renato Usatîi”, a declarat viceprimarul de Bălți, Nicolae Grigorișin.

Cantina socială va fi deschisă până în data de 7 Ianuarie.

Эти люди тоже ждали новогодних праздников. Счастливого Нового года и Рождества!

Эти люди тоже ждали новогодних праздников. Счастливого Нового года и Рождества! Va iubesc!

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Суббота, 4 января 2020 г.