PRIN INTERMEDIUL FUNDAȚIEI „RENATO USATÎI”, CÎTE O SUTĂ DE MII DE LEI AU PRIMIT SATELE: RĂUȚEL, RAIONUL FĂLEȘTI, PENTRU REPARAȚIA CASEI DE CULTURĂ; STURZOVCA, RAIONUL GLODENI – PENTRU MODERNIZAREA STADIONULUI SĂTESC; NIHORENI, RAIONUL RÎȘCANI

0

Pe 28 august – în ziua Adormirii Maicii Domnului, în mai multe orașe și sate, la conducerea cărora se află reprezentanții „Partidului Nostru”, a fost sărbătorit hramul localității.

Duminica trecută, Renato Usatîi a fost întîlnit ca un oaspete dorit în mai multe localități din nordul Moldovei. În acest an, vizitele de sărbătoare, dedicate hramului, au fost deosebite: Renato Usatîi a felicitat locuitorii alături de renumitul jurnalist Dumitru Ciubașenco, care deja este numit drept cel mai probabil candidat al „Partidului Nostru” la funcția de Președinte al țării, alegerile căruia urmează să aibă loc pe 30 octombrie.

Conform tradiției, liderul „Partidului Nostru” a oferit cadouri fiecărei localități, unde primari sînt reprezentanții formațiunii sale. Prin intermediul Fundației „Renato Usatîi”, cîte o sută de mii de lei au primit satele: Răuțel, raionul Fălești, pentru reparația Casei de Cultură; Sturzovca, raionul Glodeni – pentru modernizarea stadionului sătesc; Nihoreni, raionul Rîșcani – pentru reparația sălii sportive; și Cișmichioi, raionul Vulcănești – pentru amenajare.

Localității Lebedenco, raionul Cahul, a primit în dar un teren de joacă pentru copii, iar localitatea Antonești, raionul Cantemir – a primit un cadou de 70 de mii de lei pentru apeduct.

Drochia a primit pentru amenajare suma de 200 de mii de lei, precum și a beneficiat de organizarea unui concert grandios cu participarea starurilor estradei moldovenești, care a adunat mii de locuitori. În total, Fundația „Renato Usatîi” a oferit în această zi cadouri în valoare de peste 1 milion de lei!

Trebuie de menționat că în satul Sturzovca, raionul Glodeni, sărbătorirea hramului a fost dedicată deschiderii, după restaurare a Memorialului soldaților sovietici, decedați în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În cadrul ceremoniei deschiderii Memorialului, împreună cu Usatîi a participat și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în RM, Farit Muhametșin. „Am venit să felicităm locuitorii, să participăm la deschiderea monumentului și am adus cadouri pentru bătrîni și copii. Cîte 2000 de lei veteranilor Marelui Război, care locuiesc în această localitate și 100 de mii de lei pentru modernizarea terenului de fotbal”, și-a împărțit emoțiile Renato Usatîi pe rețelele de socializare.

În satul Răuțel, primarul capitalei de nord a lansat o inițiativă importantă privind integrarea acestei localități în cadrul municipiului Bălți, ceea ce poate decide o problemă importantă pentru săteni.

„Satul este amplasat aproape în Bălți, dar din punct de vedere administrativ este atribuit raionului Fălești. Pentru oameni aceasta reprezintă o incomoditate: trebuie să mergi la Fălești după o adeverință, atunci cînd te afli aproape în Bălți”, a afirmat Usatîi. „În Consiliul municipal Bălți probleme privind luarea deciziei de integrare a satului Răuțel în componența municipiului nu vor fi cu siguranță. Judecînd după reacția locuitorilor satului la inițiativa mea, și aici va fi luată o decizie favorabilă. Întrebarea nu a fost rezolvată mulți ani, pentru că fosta conducere la Bălți considera că locuitorii din Răuțel nu vor vota pentru ea. Dar, din punctul meu de vedere, interesele oamenilor sînt mai importante decît politica. Totuși, vom vedea, cum vor reacționa la inițiativa noastră autoritățile centrale”.

Oriunde, pentru unde în această zi au mers Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco, ei au fost întîmpinați călduros și cu o susținere masivă a inițiativelor lansate de „Partidul Nostru”.

„Locuitorii satelor și orașelor noastre sînt primitori și ospitalieri. A cîta oară mă conving că principala bogăție a Moldovei sînt cetățenii ei”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook într-o postare de totalizare a vizitelor.