Renato Usatîi a transferat primii bani pentru restaurarea clădirii Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”

Renato Usatîi a donat prima parte din bani promiși Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, clădirea căreia a fost afectată grav de un incendiu. Liderul Partidului Nostru a declarat în direct la o emisiune TV că pentru început a alocat suma de 400 de mii de lei, pentru proiectarea unui nou edificiu al instituției de cultură. Renato Usatîi a făcut anunțul despre donație în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Prin urmare, pentru a nu încălca legislația electorală, care le interzice candidaților să facă în această perioadă donații, a transferat prima parte a banilor după alegeri.
Pentru a evita speculațiile cu privire la acest subiect, președintele Partidului Nostru a subliniat că donația este făcută din suma obținută în urma vânzării unor terenuri, care se regăsesc în declarația sa avere.
“Inițial m-am gândit să renunț la salariul pentru un an, însă suma de bani ar fi fost prea mică, prin urmare, voi aloca bani din contul celor obținuți în urma vânzării unor terenuri. Poate vor dori să se alăture și unii businessmani, poate vom reuși să atragem și fonduri externe, dar nu pot să mă pronunț pentru alții, așa că spun ce voi face eu”, a mai spus Usatîi și și-a exprimat speranța că noul edificiu va fi ridicat cât mai curând posibil.
“Eu, în calitate de primar, vreau să vă spun că să construiești ceva nou e mai ieftin decât să reabilitezi o clădire veche. Mă tem că după ce clădirea va fi demontată, să nu fie transformată într-o groapă de gunoi, așa cum a devenit Stadionul Republican din Chișinău”, a spus în încheiere Usatîi.
Amintim că Fundația de binefacere creată de Renato Usatîi a donat în ultimii ani peste 50 de milioane de lei pentru acte de caritate.