SURSELE PENTRU SUSȚINEREA SPORTULUI VOR FI TRANSFERATE PRIN INTERMEDIUL FONDUL RENATO USATÎI – CÎTE 100 DE MII DE LEI ÎN FIECARE TRIMESTRU.

0

Clubul de baschet „Basco” a fost luat sub protecția primarului Renato Usatîi. Vineri, el s-a întîlnit cu elevii care se antrenează în sala de sport a liceului Mihai Eminescu și a transmis administrației clubului primele 100 de mii de lei de la el personal. Ulterior, sursele pentru susținerea sportului vor fi transferate prin intermediul Fondul Renato Usatîi – cîte 100 de mii de lei în fiecare trimestru.

https://youtu.be/QLecqW5t6Gs

Adresîndu-se către baschetbaliști, primarul a subliniat cît este de important faptul că aceștia se dedică sportului, și nu străzii. „Sportul întărește caracterul și dezvoltă calitățile de lider. Chiar dacă nu toți dintre voi vor deveni campioni, dar lecția sportivă pe care o studiați astăzi, va fi de folos în viața fiecăruia”, a spus Usatîi.

Primarul consideră că statul, din păcate, finanțează sportul pentru tineret după principiul „ceea ce rămîne la urmă”, iar asta înseamnă că țara continuă să piardă tînăra generație. Potrivit edilului, mecanismele de susținere a dezvoltării sportului există, dar nu sînt implementate. Unul dintre aceste mecanisme este finanțarea acestui domeniu important din contul accizelor pentru alcool și tutun. Așa se face în multe țări din toată lumea, dar nu și în Moldova.