Tunel modern de dezinfectare, procurat din banii fundației de caritate “Renato Usatîi”, instalat la intrarea în piața din Bălți

Un tunel modern de dezinfectare a fost instalat la intrarea în piața din Bălți. Aparatul a fost achiziționat de primarul Renato Usatîi, din banii fundației de caritate “Renato Usatîi” pe care o patronează. Este vorba de 67.000, sumă din care a fost achitată și instalarea dispozitivului.

Acesta pulverizează cu substanțe active ce distrug virușii și bacteriile odată ce persoana trece prin tunel.

“Pentru o dezinfectare totală, omul trebuie să stea în tunel nu mai mult de 5 secunde. L-am procurat ca să-l testăm, să vedem cum funcționează, de asta nu l-am cumpărat din bani publici, ci din resursele mele personale”, a declarat Renato Usatîi și a adăugat că la sfârșitul acestei săptămâni la Bălți urmează să ajungă un alt tip de tunel, care pe lângă dezinfectare măsoară și temperatura corpului uman, fiind dotat cu un senzor de temperatură.

“Acestea vor simplifica și eficientiza munca angajaților întreprinderilor, care nu vor mai fi nevoiți să stea cu acele termometre mici pentru a lua temperatura fiecărei persoane. Facem tot posibilul pentru ca piețele noastre să funcționeze bine”, a spus edilul într-un live pe Facebook.

“Pentru că problema coronavirusului persistă încă în întreaga lume, consider că acest dispozitiv este o soluție modernă și inofensivă pentru sănătatea oamenilor”, a mai spus Renato Usatîi. El a declarat că pentru prima dată a văzut astfel de dispozitive în instituțiile din România.

“Astfel de filtre vor putea fi instalate și în centrele comerciale din municipiul Bălți, deci în toate locurile unde este o aglomerație mai mare de cetățeni. Dezinfectantul utilizat se produce în Moldova, lucru foarte important de altfel, pentru că ne-ar costa mai mult să-l importăm din Europa”, a mai spus Renato Usatîi.