UN CONCERT GRANDIOS A AVUT LOC LA BĂLŢI ÎN SEARA DE 17 NOIEMBRIE, ORGANIZAT CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A STUDENŢILOR DE CĂTRE PRIMĂRIA CAPITALEI NORDULUI CU SUSŢINEREA FUNDAŢIEI „RENATO USATÎI”

0

De Ziua Studenţilor, municipiul Bălţi a devenit capitala de tineret a Moldovei

Un concert grandios a avut loc la Bălţi în seara de 17 noiembrie, organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor de către primăria capitalei nordului cu susţinerea Fundaţiei „Renato Usatîi”. Peste 50 de mii de tineri au venit la concert și s-au distrat la maximum împreună cu artiştii autohtoni şi străini cu renume. Pe scena din Bălţi au evoluat cei mai îndrăgiți interpreți ai momentului, atât din țară, cât și din străinătate: DJ Smash, Egor Krid, Antonia, Sunstroke Project și Lidia Isac, SunStroke Project

În toiul sărbătorii publicul a avut ocazia să îl vadă și pe primarul de Bălți, Renato Usatîi, care a avut o intervenție, în direct prin skype de la Moscova. Edilul i-a felicitat pe studenți şi a salutat toţi bălţenii prezenți la concert. Piaţa, plină de oameni, a salutat fierbinte apariţia lui Usatîi pe ecrane.

„Salutare, Bălţi! Sunt bucuros să vă văd într-o dispoziţie atât de bună! Regret că nu pot fi acum alături de voi. Ştiţi că vă iubesc pe toţi, ştiţi ce atitudine am faţă de tineret!”, s-a adresat preşedintele Partidului Nostru către cei prezenţi în Piaţă.

„Astăzi este o zi frumoasă, o zi de sărbătoare – Ziua studenţilor! Sunt convins, aici sunt prezenţi atât studenţii din Bălţi, dar şi din alte raioane ale Moldovei. În această perioadă, deloc uşoară pentru Moldova, vă doresc, în primul rând, sănătate. Pentru că anume din acest motiv, astăzi sunt nevoit să mă aflu departe de Moldova.

Vă doresc succese la studii. Pentru ca să construim împreună o Moldovă nouă, voi trebuie să învăţaţi bine. Recunosc, atunci când am fost student, am absentat la unele „perechi”, lucru pe care îl regret acum. Învăţaţi sârguincios, cu cât vă va fi mai greu acum, cu atât mai uşor – pe urmă.

Promit că mă voi întoarce în cel mai scurt timp, voi veni viu şi nevătămat înapoi. Cel puţin, o să-mi ajungă forţe pentru a detrona regimul de guvernare. În unele interviuri am mai spus că atunci când aud cum vorbeşte Timofti al nostru, încep repede să mă însănătoşesc.

Vă doresc o seară frumoasă, sper că o să vă distraţi pe cinste. Mi-a sunat DJ Smash, care mi-a promis că va organiza pentru voi toţi o mega petrecere. Ştiu că acum, în scenă apare Egor Krid, iar adorata noastră Antonia, care şi-a uitat paşaportul şi a stat ore bune la vamă, este deja în Moldova şi se grăbeşte să vină la voi”.

„Vom mai avea multe evenimente frumoase. Sunt convins că vom duce la bun sfârşit tot ce am început la Bălţi, tot ce am început în toată ţara. Trebuie să facem tot posibilul ca să construim o Moldovă nouă, ca să ne mândrim că suntem moldoveni. Să ne mândrim că trăim într-o ţară atât de frumoasă, din care, spre regret, mulţi pleacă acum.

Am mari emoţii, vă iubesc cu adevărat pe toţi. Promit să fac tot posibilul pentru ca să rămân „veşnic student”. Decât ca Voronin sau Timofti, mai bine să fiu student toată viaţa. Bălţi, îţi mulţumesc!”, a mai spus Renato Usatîi.

În faţa publicului, Renato Usatîi l-a salutat pe campionul mondial la Sambo, Serghei Oşlobanu, originar din Bălţi, care a ieşit în scenă. Discipolul şcolii sportive din Bălţi „B.Petuhov”, maestru în sport de talie internaţională, Oşlobanu a cucerit medalia de aur la Campionatul mondial la Sambo din oraşul Casablanca (Maroc). În lupta pentru cupa mondială au participat reprezentanţii a 82 de ţări.

„Îl felicit pe Serghei cu remarcabila victorie la Campionatul mondial la Sambo. Serghei a devenit campion al lumii! Graţie acestui cetăţean, în cadrul celui mai important Campionat mondial la sambo, a fost intonat imnul Moldovei”, a declarat liderul Partidului Nostru, anunţând că l-a premiat pe campion cu ocazia victoriei cu 100 mii de lei.